Een auto verkopen in Belgie is ook een goed idee

Bij het uitkijken naar een geschikte manier om jouw auto te verkopen kan er ook over de grens bij de zuiderburen gekeken worden. In Belgie is er ook veel vraag naar tweedehandse auto’s die niet alleen voordelig geprijst zijn, maar ook beschikken over accessoires die daar misschien niet makkelijk te vinden zijn. Voor de verkoop van een auto in Belgie moet er namelijk wel een meerwaarde aan zijn ten opzichte van de “lokale” auto’s en dien je daarbij ook nog gebruik te maken van de juiste verkoopstrategie.

Je kunt zo met de auto de grens over

Het voordeel van de EU is dat er vrij verkeer over de grenzen van de lidlanden mogelijk is. Ook bij Belgie rij je de auto zo de grens over, maar zal bij een verkochte auto wel eerst bij de RDW een uitschrijving gedaan moeten worden en de platen ingeleverd. Voordat het echter zo ver komt zal de auto dan wel echt verkocht moeten worden en verschilt de verkoopprocedure niet zo heel veel van die gehanteerd in ons land. Je kunt dus gewoon een advertentie plaatsen op een Belgische verkoopsite of de auto zien kwijt te raken via een kennis of familie.

Ook diverse autobedrijven kunnen de verkoop regelen

indien je het wenst kan je de auto ook via een autohandelaar ter verkoop aanbieden. Auto verkopen in Belgie wordt dan via hun uitgebreidt netwerk gefaciliteerd en heb je doorgaans meer kans op een snelle verkoop. Hou er dan wel rekening mee dat het bedrag dat je uiteindelijk in handen zal krijgen wat lager zal zijn dan bij een verkoop aan een particulier. Het bespaart je echter wel heel wat moeite omdat alle relevante papierwerk door de autohandelaar geregeld zal worden.