Waarom AVP verzekering afsluiten?

De AVP verzekering of aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren is bij wet niet verplicht, maar het is erg handig om het te hebben. Deze verzekering zorgt ervoor dat je gedekt staat als particulier tegen de schade die je kan verrichten aan iemand anders of waarvoor je volgens de wet aansprakelijk bent. Het kan namelijk gaan om schade die jij zelf hebt verricht of om schade die verricht is door een huisdier of een gezinslid. In dit artikel zullen wij jou laten waarom een AVP verzekering wel nodig is om af te sluiten.

Met een AVP verzekering sta je dus gedekt tegen de schade die jij onbedoeld hebt verricht aan een ander. Een voorbeeld van onbedoelde schade kan zijn het breken van een antieke vaas van een vriendin of tijdens voetbal een auto ruit beschadigen. Als je AVP verzekerd bent hoef je dan niet in je eigen zakken te gaan om deze te vergoeden, dit zal dde AVP verzekering voor je doen. Verder wordt niet alleen de materiele schade vergoed, maar ook lichamelijke schade die je toebrengt aan een persoon.

Een ander reden om AVP verzekerd te zijn is, omdat het een lage premie heeft. Je bent voor een bepaald bedrag per maand verzekerd voor bedragen die meer dan een miljoen euro zijn. Verder ben jij niet alleen verzekerd, maar jouw heel gezin wordt vanzelf verzekerd met deze verzekering. Het is namelijk heel handig als bijvoorbeeld je kind iets waardevolle breekt van een ander, dit zal namelijk ook vergoed worden door de AVP verzekering.